Wat kost CNC Frezen ?

'Wat zijn de kosten van CNC Frezen' is iets wat veel mensen zich afvragen als ze iets willen laten frezen.

De kosten hangen af van verschillende factoren zoals de grootte van de opdracht, het soort materiaal wat gefreesd moet worden en het uurtarief / of meter tarief wat in rekening wordt gebracht.

Bij een grote opdracht is de verhouding tussen voorbereidingen en het daadwerkelijk frezen gunstig en bij kleinere opdrachten gaat er naar verhouding wat meer tijd zitten in voorbereidingen.

De kosten van CNC Frezen bestaan uit de tijd die nodig is voor voorbereidingen, zoals eventueel ontwerpen, het omzetten van tekeningen naar bestanden voor de CNC machine plus het klaar maken van de machine en de tijd die nodig is om het CNC Freeswerk uit te voeren.

Soms rekenen bedrijven verschillende tarieven voor tekenwerk, voorbereidingen en freeswerk maar een zogenoemd 'plat' tarief voor alle werkzaamheden komt ook voor.

In alle gevallen zult u een offerte ontvangen wanneer u een aanvraag doet en weet u altijd waar u aan toe bent.

Voorbeelden van prijzen

Wij houden dingen graag eenvoudig, bij ons betaalt u een plat tarief van 45,- euro exclusief btw voor alle werkzaamheden die wij voor u verrichten.

Dus, tekenen, voorbereiden en het uitvoeren van CNC Freeswerk doen wij aan dit tarief .

Wij kunnen voor dit uurtarief werken omdat wij relatief goedkope huisvesting hebben en onze CNC machine tegen een gunstige prijs hebben ingekocht.

Ter vergelijking, een gangbaar tarief voor freeswerk is 55,- euro tot 90,- euro per uur. Dit tarief is noodzakelijk om de machine terug te verdienen en vaak ook de duurdere huisvesting te bekostigen.

Nu is het wel zo dat grote CNC machines die dus veel geld kosten ook sneller kunnen frezen dan onze machine. Echter de opstartkosten zoals de voorbereidingen ook wel worden genoemd zijn ook vaak veel hoger dan bij ons.

Omdat wij een plat tarief rekenen van 45,- euro zijn wij voornamelijk interessant voor de wat kleinere opdrachten zoals enkelstuks frezen of kleine series.

Overige kosten

Naast de kosten die voortvloeien uit de tijd die nodig is voor het voorbereiden van freeswerk zijn er nog materiaalkosten en eventueel kosten voor montage, afwerking en transport.

Wij zijn flexibel ten aanzien van het gebruik van materiaal, indien u wil mag u zelf het materiaal aanleveren wat gefreesd moet worden, maar over het algemeen is het zo dat wij de inkoop voor u doen. Dit heeft voornamelijk een praktische overweging, u zult het materiaal moeten brengen of laten bezorgen, dit kunnen wij net zo goed voor u verzorgen.

Als het freeswerk gereed is dan kunt u het afhalen of wij kunnen het bij u bezorgen of eventueel laten bezorgen. Hierbij kan het nodig is dat er verpakkingsmaterialen of pallets nodig zijn. Kosten van verpakking en bezorging kunnen wij optioneel in de offerte voor u meenemen.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een offerte voor CNC Freeswerk neem contact met ons op.